Què és la restauració bioenergètica?

Restauració bioenergètica

Creat pel Dr. Fernando Gómez Hernández (soci fundador i president de l’AEA (Associació Espanyola d’Acupuntors).

Proposa l’ús del test del reflex del braç AR (Arm Reflex), descobert pel belga Raphael Van Assche, aplicat a l’acupuntura. Desenvolupant i perfeccionant, durant molts anys d’experiència, un protocol aparentment senzill que es converteix en la pedra angular de la Restauració Bioenergètica. L’altra gran aportació és la utilització dels restauradors de quars o sílex, que constitueixen una gran eina terapèutica de magnífica eficàcia, amb l’avantatge de ser indolor i no invasiu.

Text del pròleg escrit pel Dr.José Algarra, del llibre «Acupuntura Avançada» de Fernando Gómez.

La nova Acupuntura no invasiva

La restauració bioenergètica és un mètode crític i esclaridor que possibilita al terapeuta a realitzar tractaments personals, exclusius, ajustats a l’individu i les seves circumstàncies, per no haver d’arrossegar receptes dictades d’uns texts a altres.

Humilment, el que pretén, és mostrar al terapeuta que els casos no són sempre iguals, que s’ha de parar a pensar, a raonar, a dubtar, a renovar, a no aplicar fórmules memoritzades. A descobrir l’etiologia i des d’un punt de vista holístic, efectuar un tractament de fons, no un simple i incomplet procediment simptomàtic o pal·liatiu.

Amb aquesta tècnica es restableixen o restauren els dèficits i excessos en la Bioenergia, que es poden produir en l’organisme, en el procés d’adaptació al medi extern:

  • pertorbacions mediambientals
  • disturbis psíquics o emocionals
  • dietètics

Aquestes pertorbacions originen desequilibris a escala de diferents meridians que acaben repercutint en els JIMAI, els quals han de ser regulats, restablint la salut.

Per tant no és un sistema de regulació, sinó de restauració de les energies, mitjançant l’aportació externa d’una «informació», emmagatzemada en fragments de quars o sílex els RB., prèviament programats.

Tampoc és una teràpia excloent, tot el contrari, és la base per a altres tractaments, en aconseguir que estiguin restaurades totes les energies. Això beneficia el treball del terapeuta, en poder-se aplicar, el mateix malalt, els RB a casa seva durant el període de temps entre sessió i sessió, prolongant i potenciant els efectes d’aquests.

Text del llibre «Acupuntura Avançada» del Dr.Fernando Gómez Hernández.

Leave a Comment

Back To Top